Politica retur

Clientul (persoana fizica) poate returna produsele achizitionate prin comanda, in urmatoarele situatii:

  • Coletele prezinta deteriorari severe
  • Produsele au fost livrate gresit
  • Costul transportului pentru retur este suportat de client

Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, aplicandu-se normele cuprinse in O.U.G. 34/2014.

Clientul este obligat sa notifice LIDER FURNITURE  intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/ sau serviciilor

Clientului care a notificat LIDER FURNITURE despre intentia de a returna produsele ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile calendaristice de la data expedierii notificarii, in caz contrar LIDER FURNITURE considerand cererea nefondata/invalida.

In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului.

In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale

Costul transportului pentru inlocuire se va achita de client

Produsul care este la client trebuie sa fie nemontat/ nefolosit cu ambalajele originale altfel nu se poate face inlocuirea

Persoanele juridice nu pot  returna nici un produs

– Produsele trebuie returnate în starea de produs nou și însoțite de toate accesoriile (inclusiv feroneria), documentele originale (factură fiscală, bon fiscal, fişă tehnică, manual de utilizare, certificat de garanţie), bine ambalate şi protejate la transport.

– Produsele efectuate la comandă nu pot fi returnate. Aceste produse au fost confecționate special pentru dumneavoastră. Prin produse la comandă înțelegem orice produs care a fost personalizat dupa preferințele clientului (dimensiune: lungime, lațime, înălțime; material de suprafață – prin specificarea unui cod de material sau orice altă modificare față de modelul standard prezentat în pagina de produs, conform articolului 16, punctul c, din Ordonanța de urgențănr. 34/2014.

ATENȚIE:

În cazul în care produsele a căror returnare se solicită, prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, componente sau accesorii lipsă, certificate de garanție (sau factura) lipsa, sau nu sunt returnate în aceeași stare în care au fost livrate către client, lider furniture SRL are dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului, suma ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse mobilierului de către reprezentanții noștri.

Daca produsele au fost montate / folosite sau au trecut mai mult de 48 ore de cand s-a livrat produsul, se va retine 30 % din sumă + se va achita taxa de transport retur specificat pe site

2.Scaune

Scaunele se pot returna in urmatoarele conditii:

– Scaunul nu trebuie sa prezinte zgarieturi,loviri sau alte defecte fizice.

3.Saltele

– În cazul saltelelor, supra saltelelor, pernelor și huselor de protecție din motive de igienă acestea trebuie returnate sigilate conform Art. 16 lit. e) din Ordonanța de urgență nr. 34/2014.

– Saltelele care au fost facute pe dimensiuni specificate de client “la comanda” nu pot fi returnate.

  1. Canapele si Coltare

Returnarea canapelor sau coltarelor aduse la comanda pe culori personalizate se accepta doar daca produsul final nu corespunde ca orientare colt sau culoare cu ceea ce s-a comandat[

Restituirea banilor se va face in termen de 14 zile

Costul pentru returnarea produselor este suportat de client.

Costuri aferente :

Paturi/mobila dormitor 800 lei

Dressing-uri 500 lei

Set canapea + fotolii 900 lei

Set canapea + fotolii + masa cafea 1000 lei

Livinguri / mobila living 300 lei

Mobilier de bucatarie 500 lei

Set masa + scaune 500 lei

Masa 400 lei

Scaune 400 lei

Mobilier baie 250 lei

Masute cafea 200 lei

Canapele / coltare 800 lei

Mobilier gradina 350 lei

Saltele 250 lei

Mobilier copii 300 lei

Usi 500 lei

Cuiere 300 lei

Fotoliu  350 lei / bucata
Sezlong 300 lei